Heerlijk speciaalbier

LUNCH   DINNER   FAMILY   PARTY’S  /  MEETINGS   KIDS PLAYGROUND   BBQ   TERRACE   FREE PARKING

Speciaalbier mag niet ontbreken bij een goede maaltijd. Een overheerlijke steak smaakt nog beter met een biertje erbij. Of heerlijk op ons grote terras, in het zonnetje, met een koel glas bier in je hand. Dat is pas genieten!

In de wondere wereld van de speciaalbieren is er een enorme keus, er zijn er ondertussen al meer dan 2000. Daarom hebben wij op onze kaart een selectie gemaakt van de lekkerste speciaalbieren van dit moment. Maar dan nog is het moeilijk kiezen uit al dat lekkers.

Match jouw speciaalbier

Speciaalbieren zijn er in allerlei geuren en smaken. Daardoor zijn ze overal bij de combineren. Heerlijk bij de lunch, het diner en bij het dessert. Er zijn zoete, bittere, fruitige, soepele en krachtige speciaalbieren verkrijgbaar. Vraag gerust onze bediening welk bier goed bij je gerecht combineert.

Een licht en fris bier is een welkome verfrissing op een warme dag en zorgt voor de nodige verkoeling. Een warm en krachtig biertje kan in elk seizoen en is geschikt voor de liefhebbers van een stevig bier. Blond bier is ideaal als je houdt van zwaarder bier, maar donker bier wat té zwaar vindt. Blond speciaalbier is heerlijk soepel.

Stem het biertype af op het type gerecht. Drink bijvoorbeeld een licht bier bij een zomers visgerecht en een vol en smaakvol bier bij een ‘zwaar’ vlees gerecht. Zo voorkom je dat de smaken elkaar overheersen.

Soorten speciaalbier

Er zijn zoveel soorten speciaalbier dat het soms moeilijk kiezen is. Want wat zijn nu precies de eigenschappen en hoe maak je een goede match met de gerechten van onze menukaart?

Blond bier

Blond bier is licht tot goudkleurig. Ze bevatten minder hop dan de meeste andere bieren, maar hebben wel en prachtige witte schuimkraag. Het alcoholpercentage ligt over het algemeen hoger dan pils. Door de zachte en frisse smaak is blond bier een perfecte dorstlesser.
Ze combineren uitstekend bij kaas, vis en verfijnde gerechten.

Witbier

Zonnige temperaturen vragen om een fris en fruitig witbiertje. Dit bier combineert onder andere heerlijk bij salades, pittige kazen, visgerechten of mosselen.

Bockbier

Bockbier is een echt seizoensbier met een kenmerkend vleugje karamel. Dit bier combineert bijvoorbeeld perfect met de volle, diepe smaken van gegrild vlees.

Donker bier

Donker bier is heerlijk bij gekruide gerechten, gerijpte kaas, wildgerechten en gegrild vlees. Het bitter van het bier vult mooi de smaken van het hartige vlees aan.

Van een speciaalbiertje mag je echt genieten. Dus ga er lekker voor zitten, ruik, proef en geniet!

CLOSE TO: BURGERS' ZOO  /  SPORTCENTRUM PAPENDAL  /  ARNHEM CS  /  KRÖLLER MÜLLER MUSEUM   GELREDOME  /  OPENLUCHTMUSEUM   AIRBORNE MUSEUM   NATIONAL PARK DE HOGE VELUWE   RIJNSTATE